Wat Is Aromatherapie?

Wat Is Aromatherapie?

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische olie van bloemen, kruiden en andere planten. Aromatherapie bestaat uit de 2 woorden aroma en therapie wat betekend dat het een therapie is op basis van geuren.

Hoe is aromatherapie ontdekt?

In de middeleeuwen zijn de essentiële oliën in China ontdekt. De geurstoffen zijn gewonnen door middel van waterdampdestillatie en dit gebeurt nu nog steeds zo. 

Ieder plant heeft een geur. Deze geurstoffen worden onder invloed van de zon gevormd. Deze stoffen liggen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. De locatie hiervan verschilt per geurstof. Het kan zich in de bloemetjes, de wortel of in het hout van de plant bevinden. 

De stoffen dienen voor de bevordering van de voorplanting voor de plant. De gewonnen geurstoffen zijn olieachtige vloeistof en bevatten de essentie. Deze oliën worden ook wel etherische oliën, aromatische oliën of vluchtige oliën genoemd.

Wat Is Aromatherapie?

Aromatherapie zorgt voor een rustgevend gevoel

Essentieel oliën worden in meerdere dingen toegepast:

  • Voeding
  • Geneeskunde
  • Cosmetica
  • Gezondheidszorg

Hoe wordt aromatherapie toegepast?  

Het gebruik en toepassen van essentiële oliën wordt aromatherapie genoemd. De volgende oliën worden toegepast in de gezondheidszorg: lavendel, eucalyptus, sinaasappel, pepermunt en tea tree. 
Aromatherapie wordt voornamelijk gebruikt voor stressvermindering en een rustgevend gevoel. Bepaalde essentiële oliën hebben een antibacteriële of antischimmel eigenschappen. Denk hierbij aan tea tree, tijm, oregano en kruidnagel.

De GoodNight pillow spray bevat valeriaan. Valeriana Officinalis Root is een essentiële olie en het belangrijkste bestanddeel in onze pillow spray.  Valeriaan helpt bij slapeloosheidzorgt voor ontspanning en heeft een kalmerend effect.  
Ook bevat de pillow spray Lavandula Angustifolia, ook wel lavendel genoemd. Lavendel werkt kalmerendontspannend en angstverminderend. Ook is er uit onderzoek gebleken dat het gevoel van vermoeidheid kan verminderen door lavendel. Uit verschillende andere studies is gebleken dat lavendel helpt bij slaapstoornissen.  
Wij hebben ervoor gekozen om deze oliën toe te voegen aan de spray, omdat ze helpen bij slapeloosheid en een ontspannend en kalmerende werking hebben.  

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *