Valeriaan Voor Jouw Nachtrust?

Valeriaan Voor Jouw Nachtrust??

Valeriaan is een kruid dat al honderden jaren wordt gebruikt om rust te bevorderen en de slaap te verbeteren, waardoor u fitter wakker wordt. Valeriaan is afgeleid van het Latijnse woord valere. Dit betekent ‘sterk zijn’ of ‘gezond zijn’. Valeriaan bevat verbindingen die de slaap kunnen bevorderen en angst kunnen verminderen. 

De officiële naam van valeriaan is Valeriana Officinalis. Valeriaan is eenkruid afkomstig uit Azië en Europa, maar wordt nu ook in andere landen verbouwd. Het belangrijkste deel van de valeriaan plant is de wortel. Dit wordt al ruim 2000 jaar gebruikt in de traditionele geneeskunde. De oliën in de valeriaanwortel zorgen voor de kalmerende effecten.

Valeriaanplant

GABA staat voor gamma-aminoboterzuur. Dit zijn neurologische boodschappers die helpen bij het reguleren van zenuwimpulsen in de hersenen en zenuwstelsel. Uit onderzoek is gebleken dat het hebben van een lage GABA-waarden een relatie heeft met acute en chronische stress. Ook zorgen lage GABA-waarden voor een tekort aan goede slaap kwaliteit. Uit onderzoek is gebleken dat valerinezuur de afbraak van GABA in de hersenen remt. Dit resulteert in een rustgevend en kalmerend gevoel. De meeste mensen merken na 2 tot 4 weken resultaat van het gebruik van valeriaan.

Onderzoek wijst uit dat 30% van de mensen kampt met slapeloosheid. Dit houdt in dat zij moeitehebben met in slaap te vallen, met in slaap te blijven of met het bereiken van een hoge kwaliteit slaapfase, waarin het lichaamzich kan herstellen. Wil je meer weten over deverschillende slaapfasen? Lees dan deze blog. Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van valeriaanwortel de hoeveelheid tijd die nodig is om in slaap te vallen kan verminderen. Ook kunnen de kwaliteit en kwantiteit van de slaap verbeteren. 

Voordelen van valeriaan:

  • Rustbevorderend
  • Verbeteren van de slaap
  • Kalmerend

Valeriaan kan de slaap helpen verbeteren, ontspanning bevorderen en angstverminderend. Onderzoek heeft aangetoond dat valeriaan veilig en niet verslavend is, wanneer de aanbevolen dosering wordt ingenomen. 

Onze GoodNight pillow spray bevat valeriaan. Daardoor zal u stress verminderen de slaapkwaliteit verbeteren. 

De GoodNight pillow spray bevat diverse andere werkzame stoffen in de juiste verhouding, zodat de werking van deze spray optimaal is. Het is belangrijk dat u ‘s nachts goed herstelt van de dag. Hierdoor zult u overdag fitter en geconcentreerder zijn. Daarom raden wij het gebruik van de pillow spray aan. 

Valeriaan olie

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *