Minst Schadelijke Slaapmiddel

Minst schadelijke slaapmiddel

Waarom zoeken mensen op Google naar het minst schadelijke slaapmiddel? Wordt er vanuit gegaan dat slaapmiddelen schadelijk zijn? Is dat niet vreemd en wat is dan het minst schadelijke slaapmiddel? 

Melatonine wordt vaak gezien als minst schadelijke slaapmiddel, omdat het een lichaamseigen stof is. Melatonine wordt ‘s avonds en ‘s nachts uitgescheiden in het bloed door de pijnappelklier. Deze bevindt zich achterin de hersenen. Dit wordt gereguleerd door jouw biologische klok. Het melatonine is aan het begin van de nacht het hoogst en neemt vervolgens gedurende de nacht af.
Melatonine kan echter het slaapritme verstoren en slaperigheid overdag bevorderen. Terwijl jij ‘s nachts misschien enkele minuten eerder in slaap valt.

Waar is melatonine dan wel goed voor?
Melatonine kan bij een jetlag helpen om de biologische klok te resetten. Ook kan het voor mensen waarvan het lichaam weinig melatonine aanmaakt nuttig zijn. Dit kan worden getest door middel van een speekseltest. 

Veel andere slaapmiddelen zorgen helaas ook niet voor een natuurlijke nachtrust, maar leveren hetzelfde effect als alcohol. Deze slaapmiddelen werken verdovend en zorgen ervoor dat de slaap minder diep is, maar het kan er ook voor zorgen dat de hartslag hoger is, waardoor je juist nog minder uitrust.

Hoe zit het dan met slaapmedicatie? Het nadeel van slaapmedicatie is dat er makkelijk gewenning en verslaving optreedt. Vaak slaap je dan nog slechter dan voordat je begon met het slikken van die medicatie. Maar wat doet melatonine en wat is het? Melatonine is een hormoon dat een signaal geeft aan het lichaam dat het donker is en het tijd is om te gaan slapen. Dit hormoon heeft dus geen invloed op de diepte van de slaap. 

Hieronder kunt u meer lezen over welk “middelen” dan als niet schadelijk worden gezien.

Rustgevende kruidenextracten: valeriaan en lavendel

Een veelvoorkomende oorzaak van slaapproblemen is stress. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaak effectief aan te pakken. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van rustgevende middelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan  kruidenextracten zoals lavendel en valeriaan. Ook hebben veel mensen baat bij het doen van ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan. Tot slot is het belangrijk om ‘s avonds geen inspannende activiteiten uit te voeren, maar het lichaam langzaam naar de slaap toe te laten werken. Een rondje wandelen kan natuurlijk altijd, hierbij wordt geen extreme inspanning geleverd. 

Bestaat er dan geen onschadelijk slaapmiddel, wat wel goed werkt? Wij van ProvenConcept vinden het belangrijk dat een product absoluut onschadelijk is, maar wel doet wat het belooft. De GoodNight Pillow Spray bevat maar liefst 7 natuurlijke ingrediënten. Deze ingrediënten hebben een ontspannende werking en dragen er toe bij dat je niet alleen sneller inslaapt, maar ook langer doorslaapt. Twee factoren die voor veel mensen belangrijk zijn. U kunt de GoodNight Pillow Spray hier bestellen!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *